Hujskaški skrajneži pred RTV-jem znova izvajajo pritisk na avtorja Pričevalcev

objavil Glasno3 dne 01.10.2018

V petek, 28. 9. 2018, so se pred RTV-jem spet zbrali skrajneži, ki izvajajo pritisk na avtorja Pričevalcev, dr. Jožeta Možino.

Hujskaški skrajneži pred vrati poslovne stavbe RTV

S plakatov je videti, da mu očitajo fašizem ter zahtevajo njegov odstop in ukinitev Pričevalcev.

Dr. Jože Možina v svojih oddajah razkriva dolgo zamolčana zgodovinska dejstva. V vsem času, ko poteka gonja proti njemu in njegovim oddajam, ni bilo slišati niti enega resnega argumenta, ki bi dokazoval njihovo neresničnost. Ena od osnovnih nalog javnega medija v našem prostoru pa je prav širjenje resnice, in kakršnekoli pritiske proti temu mora vodstvo RTV Slovenija odločno zavrniti.

Takšno dogajanje pred vrati poslovne stavbe RTV Slovenija je brez dvoma ustrahovanje, še posebej, če ga presojamo v luči že izraženih groženj, ki jih je doživel dr. Jože Možina v preteklih tednih, med drugim tudi med zborovanjem borcev v Kopru, o čemer bomo v prihodnjih dneh še pisali.

Ni znano, da bi vodstvo RTV Slovenija tokrat kakorkoli reagiralo v zaščito dr. Jožeta Možine. Podobno je bilo tudi v mesecu juliju in začetku avgusta 2018, ko je poteka silovita gonja proti Možini v zvezi z intervjujem z dr. Jožetom Dežmanom, vodstvo pa ga ni zaščitilo, pač pa v svojih javnih pismih še celo dodatno izpostavilo.

Ob tem ponovno opozarjamo na dvojna merila pri odzivanju vodstva RTV Slovenija na pritiske in grožnje njihovim novinarjem. Povsem drugače je namreč vodstvo RTV Slovenija reagiralo 8. 8. 2018, ko je avtomobilist v Novi Gorici ogrožal snemalca in novinarko. Takrat je vodstvo takoj izdalo izjavo za javnost in v njej odločno obsodilo nasilje nad novinarji. Dr. Jožeta Možino so ob tem sicer mimogrede omenili, a to je bilo več kot 14 dni po tem, ko so se nanj začeli izvajati pritiski in grožnje.